2017-04-18 3050 views
又約左愛美的朋友聚會,找靚樣食物的確有點難度, 終於在吉之島找到這一間, 真的是由韓國人處理, 部份職員只能用英語溝通鋪頭設計清新,一半鋪面是賣花的,另一半是買韓式花朵餅及飲品我哋原來想點嗰tea set,不過職員說:“no tea set anymore”,所以我哋單點左兩塊cake:Mango Cheese & Walnut Chocolate cake,韓國有機花茶:千日紅Mango Cheese: 芒果味濃,不太甜,還夾著一小塊一小塊芝士, 鹹甜配合都好,朵玫瑰花整好靚唔捨得食, 不過最後都食左佢, 味道同質地好似冰皮月餅嗰D豆蓉餡Walnut Chocolate cake:勁足料, 厚朱古力不只在餅面,還夾在不同層,每口都有朱古力, 朱古力唔太甜, 配上很多原粒核桃, 旁邊都黏滿核挑粒,口感一流韓國有機花茶:千日紅,粉紅色的, 甜甜的, 望著花的顏色慢慢滲出,將透明的水慢慢變成有層次的粉紅色變奏,突然覺得很自癒後記:這除了靚餅靚茶,還有是無人會阻您傾計, 我地又係傾同唔知夜,俾屋企人催返屋企才走

鋪頭設計清新,一半鋪面是賣花的,另一半是買韓式花朵餅及飲品

walnut chocolate cake
Mango cheese cake