2021-11-14 324 views
餐牌上可選擇的菜式好多,正當我哋揸唔定主意嘅時間親切嘅店員就過嚟介紹佢哋嘅招牌菜。最後點咗豆腐海鮮湯、蒜茸炒豆苗、海鮮煎蛋、乾煎咖哩雞同蒜茸蒸鮮魷。豆腐海鮮湯熱辣辣,湯料見到有5-6條細魚同唔少豆腐,味道唔算特別鮮甜,不過不失。蒜茸炒豆苗夠鑊氣,好香味道都好好。蒜茸蒸鮮魷好正!店員話魷魚係喺當地漁民嗰度攞貨,食得出好新鮮海鮮煎蛋好厚好足料,每一啖都食到配菜(洋蔥、粟米粒等)同海鮮(食到有蝦米仔),亦煎得好香!乾煎咖哩雞係店員推介嘅招牌菜,唔係一般咖哩嘅做法,而係將雞件輕炸並用咖哩粉調味,幾特別同香口惹味如果到訪南丫島可以一試唔係淨係可以食海鮮的。
豆腐海鮮湯
蒜茸炒豆苗
蒜茸炒豆苗夠鑊氣,好香味道都好好。
蒜茸蒸鮮魷

海鮮煎蛋

乾煎咖哩雞

如果到訪南丫島可以一試
唔係淨係可以食海鮮的。
2021-11-08
$300 (Dinner)
蒜茸炒豆苗
蒜茸蒸鮮魷