2023-08-03
今日放假約咗朋去元朗行街睇戲,未夠鐘睇戲諗住喺附近搵間cafe坐下,無意中發現附近有間cafe,即刻入去試下。87 Coffee ,餐廳位置喺水車館街一條橫行,地方雖然唔大,但係裝修得好整潔,座位空間感足夠,有盆栽點綴,感覺都幾舒適。蘆筍雞肉忌廉汁扁意粉 78元,份量好多,上面鋪滿芝士粉,雞肉。雞肉食落去好嫩滑,煎香咗雞味更加香濃,配上爽口清甜嘅蘆筍增添口感,芝士粉令到意粉同雞肉嘅味道更加有層次,意粉亦都煮到啱啱好唔會太林,食落去煙煙靭靭有咬口。香濃意大利飯配紐西蘭肉眼 108元,賣相真係勁吸引,牛扒煎到啱啱好,廚師好細心已經切到一片片,入口牛肉味好香濃,牛肉非常嫩滑仲好juicy,有入口即溶嘅感覺。意大利飯肉掛滿忌廉汁同芝士,入口煙煙韌韌好有口感,整體嘅味道配搭得啱啱好,非常好食。另外點咗杯凍 Latte ,咖啡味道香濃入口好幼滑,味道有少少回甘,啱曬我嘅口味。