2020-10-08 95 views
今日喺馬鞍山,成兩點先有時間食午餐,經過呢度嘅時候,見到竟然仲有人排隊,咁估計應該係好嘢,而龍尾嗰幾個客人啱啱入晒去,咁我都即刻排吓,結果等咗3分鐘就可以入去坐低😁叫咗$56嘅午市套餐「叉雞飯」,包一杯熱飲;餐廳個名叫「大壹燒鵝」,咁我好肚餓就想食埋佢個招牌燒鵝,結果就加咗個$118嘅例牌「大壹燒鵝」😋😆叉雞飯好快就嚟到,叉燒好瘦冇肥膏,但係肉質一啲都唔硬,反而非常軟熟;切雞就係雞胸部份,幾好雞味。仲有,嗰碟蔥油非常美味,沾雞連飯一齊食好香好正。「大壹燒鵝例牌」要咗上庄,鵝肉多汁好有鵝味,鵝皮仲有少少脆,唔肥,好味,平時最多食一兩塊皮,今次竟然連皮全部食晒😆;仲加咗啲燒鵝汁撈落碟叉雞飯度食😋熱奶茶就幾香幾滑。我明白點解咁多人排隊啦😋

熱奶茶就幾香幾滑。

我明白點解咁多人排隊啦😋
2020-10-08
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch