2024-11-17
[📍觀塘|極尚大瀛喜日本料理 ]打完風冇咩食想去食個放題,於是就決定去鄰近觀塘地鐵站亞太中心既極尚大瀛喜。入座5:30 已經好坐滿左一半,好耐冇食放題,都真係勁多選擇,先行一round自助區,炸物有章魚燒同炸雞;菜都好出色,即刻整番碟先;湯仲係保持到水準,蟲草花膠湯勁足料,勁多花膠仲要真係勁黏口,真材實料,好飲到飲左三碗。另外,仲有蝦餃、燒賣、酸菜魚。有驚喜既係D24蘇丹王榴連蓉,榴連愛好者絕對唔可以錯過。行完個自助區,見到成場都坐滿九成,果然名不虛傳。番到位睇下個menu勁多選擇。先黎一碟大刺身,三文魚、油甘魚、北寄貝個啲正常發揮,赤蝦好新鮮,象拔蚌勁大塊,帶子超鮮甜。熟食推介既係蒜香蒸扇貝,扇貝都幾大隻;羊架好好食🤤一d都唔柴,又唔羶,肉嫩鮮甜,配埋個芥末醬,不能抗拒;其他既凍鮑魚、乳鴿、鰻魚、避風塘炒魷魚、燒蠔、薑蔥炒虎蝦樣樣掂,真係眼闊肚窄。仲要食埋佢既新鮮原粒榴連,新鮮既好食過燒榴連。甜品區仲有十幾款選擇,每樣試小小都幾過癮。仲要叫埋係menu既芒果布甸小丸子,呢個係用呂宋芒勁香甜,配埋小丸子,好似食緊許留山既感覺。總結,極尚大瀛喜冇令人失望,食物款項多,質素高同埋環境又舒服
入座5:30 已經好坐滿左一半,好耐冇食放題,都真係勁多選擇,先行一round自助區,炸物有章魚燒同炸雞; 菜都好出色,即刻整番碟先; 湯仲係保持到水準,蟲草花膠湯勁足料,勁多花膠仲要真係勁黏口,真材實料,好飲到飲左三碗。 另外,仲有蝦餃、燒賣、酸菜魚。 有驚喜既係D24蘇丹王榴連蓉,榴連愛好者絕對唔可以錯過。
行完個自助區,見到成場都坐滿九成,果然名不虛傳。番到位睇下個menu勁多選擇。先黎一碟大刺身,三文魚、油甘魚、北寄貝個啲正常發揮,赤蝦好新鮮,象拔蚌勁大塊,帶子超鮮甜。 熟食推介既係蒜香蒸扇貝,扇貝都幾大隻; 羊架好好食🤤一d都唔柴,又唔羶,肉嫩鮮甜,配埋個芥末醬,不能抗拒; 其他既凍鮑魚、乳鴿、鰻魚、避風塘炒魷魚、燒蠔、薑蔥炒虎蝦樣樣掂,真係眼闊肚窄。 仲要食埋佢既新鮮原粒榴連,新鮮既好食過燒榴連。
總結,極尚大瀛喜冇令人失望,食物款項多,質素高同埋環境又舒服,得閒放肆吓,真係超滿足。