2020-06-15 740 views
上星期二因公司食飯,有機會去試吓呢間樓上西餐廳,晚市時間座無虛席,今次多人所以就坐唔到窗口位,佢嘅窗口位好特別,好似日式榻榻米。一嚟到首先就俾我哋品嚐下芒果沙冰,其實平時我都唔鍾意飲沙冰,但佢係好開胃同埋食得出係有菠蘿同芒果香味,真材實料,細細杯,令我對沙冰改觀。然之後呢就叫咗個套餐 佢有湯、前菜丶主食 丶甜品。湯我叫咗蘑菇湯,好香蘑菇味,我同事叫咗南瓜湯都話好飲。三文魚沙律同雞卷,沙律好清新好食嘅,但雞卷我覺得一般可能唔啱口味,反而他他多士好好食。下面嗰個蒟蒻沙律好特別感覺健康但係蒟蒻冇味所以都係食緊菜沙律嘅味道主菜慢煮羊膝,裏面啲肉好嫩好好食,調味亦都唔錯,慢煮應該都好花時間同功夫。個安格斯慢煮牛都好好食嘅感覺,雖然我冇食到,但聽講好有肉汁,同有質感。墨魚麵 ,佢本身個面已經係用墨魚汁做,所以食落去唔怕成個口都黑色。甜品方面,芝士蛋糕同咖啡蛋糕都好出色。飲品水果茶感覺太濃雖然唔係嗰種死甜,但真係太甜,下次再食應該飲其他嘢,咖啡就可以啦。整體而言,雖然貴但係嘢食超水準,同好豐富嘅感覺,啲食材好食會覺得好享受呢餐飯。

,我同事叫咗南瓜湯都話好飲。

甜品方面,芝士蛋糕同咖啡蛋糕都好出色。

• 慢煮羊後膝
  • 鮮果沙冰