2024-10-25 86 views
今日去到將軍澳搵食,呢道平民區啲野都唔會好貴,適合一般平民老百姓,今次呢間餐廳都非常親民,價錢都比較相宜。首先我地叫左個小食,斑斕咖吔多士,中間厚厚一片牛油,配咪斑斕醬真係口感非常豐富,麵包脆,中間滑。係我既至愛。主食方面我地就叫左兩個自由選A+B+C。第一個套餐就選左順化香茅豬扒配檬粉,豬扒炸到黃金色,分開上,香脆可口。檬粉又好有口感,非常彈牙。跟餐小食就選左星加坡鹹蛋黃魚皮,鹹蛋味好出,魚皮非常脆口,非常新鮮,大大塊十分滿足。另一個主食就點左馬拉咖喱豬頸肉配米飯,咖哩撈飯係非常野味,一啲都唔辣,甜甜地非常好味。豬頸肉好香,味道好,值得一試。隨餐小食就點左順化香茅雞翼兩隻,外脆內軟,味道岩岩好。最後飲品方面就選左薄荷青檸梳打同咪桂圓紅棗茶熱飲。兩款口味都各有千秋,兩款都唔錯,值得一試。

隨餐小食就點左順化香茅雞翼兩隻,外脆內軟,味道岩岩好。