2008-02-21 5 views
想去牛皇星好耐,早兩星期試去等位,但係太多人,結果食唔成。琴晚上個客度拜年,佢見意去試下牛乜乜,因為佢話未試過,唔係好記得個名,我話OK,跟住佢去度門口,心念正!入門口已經見度條好大嘅沙鯭(唔係泥鯭),勁開心!因為唔係成日有得賣。出奇地唔駛等位,第一次坐樓上,都幾大幾舒服。阿姐知道我個客第一次黎,猛咁叫佢黎多D,我同佢講之前黎過兩次都等唔度位點成日黎?阿姐笑笑口話,冇計太好生意,今次食多D,然後猛Sale海鮮,話D橡跋蚌點好點好,我極少出街食橡跋蚌,因為覺得好似比錢食個殼同水(因為橡跋蚌勁吸水),加上已前係S.F. 有個賣魚嘅老師傅教過我處埋橡跋蚌同整刺身,所以差不多有六、七年冇出街食橡跋蚌,阿姐冇癮走開,哈哈。最後叫左,蝦刺身,沙鯭,牛肉粒,手切牛(脊位),醉雞件,黑牛柏葉,墨魚滑,生菜,豆苗,海底栮湯底。亞叔落完單又Sale橡跋蚌,天啊!!海底椰湯底,夠濃栮香,真係想知佢地用幾多椰奶,椰肉加埋海底椰,成晚食極都有。蝦刺身,切得幾好,唔會碎濕濕,生食夠甜,半熟食夠彈,蝦頭算多膏。沙鯭,切片做刺身,我地冇人夠胆生食,下次要叫佢件上,因為切得太薄落完湯D魚味走得七七八八,大件D,魚味Ke
想去牛皇星好耐,早兩星期試去等位,但係太多人,結果食唔成。

亞叔落完單又Sale橡跋蚌,天啊!!

沙鯭,切片做刺身,我地冇人夠胆生食,下次要叫佢件上,因為切得太薄落完湯D魚味走得七七八八,大件D,魚味Keep得好D,但係魚肉依然好滑,頭、骨、皮做椒鹽,正!!冇over-cook,唔太重味,魚汁依然好多,好鮮甜好味,D魚皮就麻麻,夠味但太多油,證明佢地唔係只係一間火煱店。

牛肉粒,品質依然!我個客都話甘大粒都可以咁Tender,好正!

手切牛(脊位),始終冇牛粒咁肥,所以味道差D,不過都好Tender!加埋D椰香,真係一流

醉雞件,一般,D雞唔係好靚,唔知係唔係冰得太耐,冇乜雞味,見佢用料都好足,藥材都好多,但係都係冇乜味道。

黑牛柏葉,爽!! 唔知仲可以點形容。

墨魚滑,彈口,夠墨魚味。

生菜,豆苗,好靚,特別係生菜,選料好細心。

非常滿意嘅一餐,服務都算細心,特別係收碟,有一片好細嘅刺身食留左都醒我地,我地追加竹柑水時,又幫我地倒清先再加,哥仔話唔好浪費。黎過兩次都冇試過無禮對待,同D伙記都有講有笑,上次佢地太忙出唔切菜,連廚房嘅師傅都要邊切邊幫手傳菜,係好似有D唔衛生,但係我冇乜所謂又唔係五星級酒店,仲讚佢刀法好,切牛切得好靚,師傅不知幾開心,仲話比我地聽乜野新鮮。

埋單千六,我個客堅持佢請,咁就一餐非常高質數免費餐,多謝哂!
除左刺身蝦貴左D,五佰幾蚊四隻,其他都好合理C