2019-07-07 41 views
將軍澳周圍都係商場,商場啲餐廳都係大集團既,想幫襯下人情味小店,無人帶路認真唔識。幸好朋友住係附近,話帶我去佢「食堂」,難得有地頭蟲帶路,緊係跟!朋友話呢度既蒜蓉包係必點,果然,應該脆既地方好脆,應該軟的地方好軟!個人覺得同佐敦某店好出名既蒜蓉包有得揮!忌廉粟米蘑菇湯,比出面既西湯更濃郁更足料。香蒜肉粒炒扁意粉,見到有一條🌶️,怕自己食唔到咁辣,老闆娘專登幫我落少啲辣,呢個辣度啱啱好,有d辣係惹味好多既。黑松露雜菌帶子扁意粉,啲帶子同菇份量超級多!芝士肉鬆蛋餅,鍾意食蛋既我,見到個蛋餅咁得意,一定要點!揀左芝士肉鬆餡,好特別,外面一層好似米紙咁,夾住芝士肉鬆同蛋,我鍾意佢清清地,好似媽媽預備的下午茶小食,簡單得黎又好味,讚!黑松露薯角蜂蜜綠茶,唔會太甜,好消暑。凍朱古力都唔係好甜。估唔到將軍澳竟然有咁高質素既餐廳,果然無介紹錯!老闆娘話遲啲仲會有新菜單,下次黎朋友屋企聚又可以黎試新野🤩

忌廉粟米蘑菇湯,比出面既西湯更濃郁更足料。

黑松露雜菌帶子扁意粉,啲帶子同菇份量超級多!

黑松露薯角

蜂蜜綠茶,唔會太甜,好消暑。凍朱古力都唔係好甜。

2019-06-28
Type of Meal