2024-08-10 507 views
同朋友去新蒲崗圖書館搵資料,中途感覺有啲肚餓,就落嚟商場2樓食午餐,好運泰國美食主打泰國菜,室內裝修好有泰式風格,門口位置有大魚缸,魚兒游來游去好有活力!招牌泰式海南雞配油飯,擺盆同賣相有心思,雞肉皮爽肉嫩,配上三款不同口味嘅醬汁,各有特色,油飯粒粒分明,不香又夠味!泰式乾炒豬肉河,河粉炒得夠鑊氣,夠味又滑,搭配嫩滑的豬肉非常惹味!泰式蠔仔煎蛋餅係夏日限定,新上市,一定要試吓,蠔仔大粒飽滿,蛋餅煎得香噴噴,蛋味十足。泰式珍多冰和椰汁冰,兩杯飲品椰汁味夠濃,冰塊的份量也很適中,用冰杯盛載保持溫度,冰凍好飲!泰式珍多冰和椰汁冰,兩杯飲品都不錯椰汁味夠濃,冰塊的份量也很適中,不會過多而影響飲品味道,超好飲!