2021-09-23
今日同朋友喺荃灣到行街嘅時候,喺OpenRice咁啱見到呢間餐廳嘅評價都唔錯,同埋個位置都就近,所以就去咗試吓。入咗之後店員嘅服務態度好好👍🏻知道我哋想食石燒牛,就安排咗一張更闊嘅枱俾我哋,同埋都會提供埋圍裙。我哋分別叫咗兩款牛,分別係聖安娜安格斯封門柳,同埋美國頂級高腰西冷各200g~兩款牛上菜嘅時候都係喺一塊熱石上面燒緊,都會燒到zizi聲,淨係聽聲都覺得好療癒,流晒口水。😋同埋加埋我哋可以體驗埋maillard reaction一路煎一路散發嘅香味,正!另外生熟嘅程度都可以自己控制,都幾好玩。兩件牛分別都各有特色,安格斯封門柳嘅味道相當濃郁,送飯嗰陣一啖牛一啖飯都幾正👍🏻而高腰西冷比起封門柳,肉味冇咁濃,但係肉質更鮮嫩,相當唔錯。另外加$29就可以包多三款嘢食,可以揀湯,沙律,串燒或者係嘢飲。我哋就揀咗個忌廉湯,串燒同埋嘢飲。我忌廉湯就不過不失啦,唔會唔會好似出邊有時會太稀。串燒就係每人兩串雞肉串燒,個燒汁甜甜哋配個雞肉都唔錯。葡萄巨峰梳打,個梳打配搭好好,飲落去非常清爽。另外好抵讚嘅點係入邊有幾粒提子。凍凍地咁食嘅提子係最好食嘅😉茉莉花茶海鹽奶蓋飲落有好香茉莉花香味😛都幾襯奶蓋
總括而言呢間餐廳有好多餐揀~套套都好吸引☺️👍