2023-06-07 48 views
今晚同男朋友去到秋田浜燒食堂食磯燒海鮮我哋叫咗個札幌漁港二人套餐 有齊前菜/磯燒海鮮/主食/澱粉/甜品等等酸醋沙律 酸酸甜甜 好開胃前付三點 有明太子沙律/鵝肝/漬物-牛蒡蒜頭函館北寄貝 肉質爽彈肥美 新鮮鮮甜北海道帆立貝 肉質鮮甜 加咗少少高湯去燒 可以飲埋啲汁去鮮活南非鮑魚 鮑魚上枱嘅時候仲係新鮮識旭好大隻 最重要嘅係店員無overcook 令到鮑魚仲保留到肉汁同爽口彈牙嘅口感日本直送活生蠔用嘅係米崎蠔 新鮮生蠔就當然鮮甜燒藍鯨吞拿魚下顎 油甘魚鮫就食得多 但燒藍鯨吞拿魚下我就真係第一次 外皮香脆內裏Juicy冇得嘆 如果唔鍾意食魚其實仲可以選擇燒羊架或者澳洲燒牛胸肋肉骨蟹殼蟹膏甲羅燒 香濃蟹膏味成田蒲燒鰻魚丼 呢度嘅燒鰻魚係仲帶有d口感嘅鰻魚 肉厚 醬汁甜甜地 配埋珍珠飯食好好味 食完咁多嘢有少少澱粉質落肚真滿足最後仲有杏仁豆腐奶凍做甜品 味道唔會過甜 上面仲有啲紅豆 係滿足的一餐#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #hkig
今晚同男朋友去到秋田浜燒食堂食磯燒海鮮

酸醋沙律 酸酸甜甜 好開胃

前付三點 有明太子沙律/鵝肝/漬物-牛蒡蒜頭

函館北寄貝 肉質爽彈肥美 新鮮鮮甜

北海道帆立貝 肉質鮮甜 加咗少少高湯去燒 可以飲埋啲汁去

日本直送活生蠔用嘅係米崎蠔 新鮮生蠔就當然鮮甜

蟹殼蟹膏甲羅燒 香濃蟹膏味

#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #尖沙咀 #秋田浜燒食堂 #磯燒海產