2017-09-15 1096 views
上星期同個好耐冇見既朋友聚會 大家各有各忙 要見一次面都可能要隔幾個月 難得咁齊人 我地想去間寧靜舒適既餐廳小聚 食下晚餐 傾下計🤗我地本來想去食日本菜~但喺我地行行下既途中 竟然見到呢間叫coffee break 既餐廳 佢既門牌十分搶眼 一眼望入去 感覺好悠閒 好舒服😌餐牌好簡潔俐落 總共有三、四款不同既餐牌~ 食物方面 有餐湯、頭盤、主菜同埋甜品 每一道菜都非常吸引 至於飲品方面 佢地有果汁、汽水、茶等等 應有盡有 😍事不宜遲 我地立即開始點餐 😝 點餐之後 我地一路等野食 一路玩佢地既board games 打下啤牌~ ♠️♥️♣️♦️冇幾耐 店員就端上飲品🍸🍫🍌Oreo chocolate 🍫朋友點既係Oreo chocolate 🍫🍪 朱古力同oreo 既味道本身就好夾 而家兩樣擺埋一齊 味道特別濃郁 😋另外佢啲cream 好正 好好味 唔似啲勁重奶味但又唔鮮既cream 呢個好香滑🍼👍🏼Banana Yoghurt 🍌🥛香蕉乳酪既面頭鋪滿一層泡泡 🍌 香蕉同乳酪既比例唔錯 香蕉既香氣冇被牛奶味蓋過 反而令整本飲品更細滑 相得益彰😆田園沙律因為點左一個set 所以包埋田園沙律 我最

Oreo chocolate 🍫

Banana Yoghurt 🍌🥛

田園沙律

因為點左一個set 所以包埋田園沙律 我最中意食飯前沙律 沙律醬為清甜既生菜注入左另一番風味 清新既生菜 配上酸酸既番茄同埋沙律醋 令人胃口大開 我地一口氣食曬成碗沙律~😜

大炸菇芝士牛肉漢堡配薯條 🍔🍟

超級豪華漢堡 🍔 切開之後不斷流出肉汁 仲有磨菇入面吸收既精華醬汁~咬落有多種層次 軟腍腍既菇 有嚼頭既牛肉 同埋爽口既番茄同生菜 再加上品嚐到淡淡既醬汁 我地都食得好滋味😋 菇同漢堡真係好夾 菇既香味同牛肉既香味四溢 係一個和味既配搭 🍄

蒜香辣帶子意粉 🍝💕

呢個意粉超好味 香辣醬汁平均分佈喺整個麵上 而蒜蓉既分量亦都岩岩好 所以食落唔會覺得太辣 但又好香口好過癮 😝而且又唔覺得好油膩 拿捏得幾好 我同朋友都食到停唔到口 🍝

佢地既帶子煮得好好食 而且大大粒!兩隻巨型帶子超吸睛 😍 帶子係我既最愛 當然冇得彈 食得出佢有一定既質素 鮮美多汁 仲好爽口彈牙添~ 😋 我同朋友都極力推薦呢道意粉 👍🏼

我同朋友都渡過左愉快既晚上~餐廳除左美食之外 服務態度亦都好親切~店員好有耐性地為我地服務 我同朋友都覺得好滿意~☺️
2017-09-12
$150 (Dinner)