2017-02-05
Maggie妹 & Elaine妹特登嚟探肥媽同肥媽拜年,細妹建議先請佢哋食午餐,就呢間啦!平靚正嘛!今次係我第二次嚟(第一次亦係細妹介紹),我哋一行四人,細妹11:50pm嚟攞位,等咗十五分鐘左右,可以入座!由於事前已溫定功課,我好快鎖定目標!我點咗1)甜蝦沙律、2)白汁雞肉菠菜、3)墨魚汁意粉;細妹點咗4)香辣雞翼(8隻)、5)三文魚沙律、6)煙肉菠菜;Maggie & Elaine就點咗7)水牛芝士Pizza & 8)三文魚芝士餅;另外加四個自助餐飲(每位$12,無限添飲)。啲食物好快嚟到,大約十分鐘已經嚟齊,放到成枱都係,好壯觀!好滿足!兩碟沙律要求啲醬分開上係明智嘅!因為唔駛咁heavy!我先試甜蝦沙律,蝦仔好細,但鮮甜,菜&車厘茄亦新鮮爽脆,好味!之後我食白汁雞肉菠菜,啲汁好入味,同菠菜好夾!我一個人食咗大半碟!So Yummy~再嚟墨魚汁意粉,坦白講,我唔知乜嘢味?有少少鹹,有三舊墨魚圈,有少少墨魚碎,加埋墨汁黑猛猛,好有墨魚feel, 但味道偏淡!意粉唔多似意粉,幼身偏硬有咬口,似天使麵!雖然係咁,但我都撈啲白汁菠菜啲汁,食咗四份三碟!(因佢哋唔多鍾意,淨係Maggie
再嚟墨魚汁意粉,坦白講,我唔知乜嘢味?有少少鹹,有三舊墨魚圈,有少少墨魚碎,加埋墨汁黑猛猛,好有墨魚feel, 但味道偏淡!意粉唔多似意粉,幼身偏硬有咬口,似天使麵!雖然係咁,但我都撈啲白汁菠菜啲汁,食咗四份三碟!(因佢哋唔多鍾意,淨係Maggie試咗少少,最後我全碟清哂!)
三文魚芝士餅,外脆內軟亦夠熱,似食有魚味同雜菜粒嘅薯餅!我點啲沙律醬汁,好味!
雞翼我冇食,但佢哋話唔錯,同樣清哂!
唯獨剩返兩片pizza食唔哂打包,我傍晚KO咗,又係鹹鹹哋,似麵包舖嘅芝士包!我點咗好多茄汁,味道都ok!
自助餐飲我飲咗一杯熱美祿、半杯道地凍檸茶同沖咗一杯熱蘋果茶(用蘋果茶包),蘋果茶我自己加咗一包代糖,Oh~So香!So tasty!!
埋單$250,四人計每人只需$62.5,但呢餐細妹請!好抵!好味!多謝細妹~
連續食咗兩餐勁嘢,雙下巴又快重現了!真係要好好收斂了!