2024-02-18
📍La Parrilla Steakhouse (中環)中環雲咸街77號嘉兆商業大廈1樓久違嘅食好西weekend ,今日專程去到中環食阿根廷菜依家阿根廷餐廳喺大館,環境裝修都好有特色!而且佢假期都仲有lunch Menu ,CP值好高😆前菜我哋叫左🩷 Steak Tartare 牛肉他他非常之好食,再加上佢煎得好香脆嘅麵包,係一個唔會輸嘅配搭。🩷Melted Provolone Cheese呢個芝士非常之有驚喜,可能係我近期食過最好味嘅芝士。味道非常之香濃,而且仲有好香嘅橄欖油味道,一啲都唔漏,再加上佢鬆軟嘅麵包,真係忍唔住一啖又一啖咁食!主食方面,我地叫左🩷Rigatoni Picante呢個Rigatoni 調味啱啱好,用咗蕃茄辣椒去煮,味道好開胃,而且用呢種麵條可以食到多啲汁😎🩷Rump Steak 300g嚟到阿根廷餐廳,當然要食佢嘅牛啦!今次我哋揀嘅牛喺出面比較少機會食到,rump steak相對嚟講比較煙靭,而且餐廳用鐵板去上,所以我建議叫medium rare可能比較好,以免Over Cook~ 而且呢間餐廳特別之處就係佢會有六款醬料俾你哋揀,任君選擇可以揀你最適合嘅調
中環雲咸街77號嘉兆商業大廈1樓
久違嘅食好西weekend ,今日專程去到中環食阿根廷菜
依家阿根廷餐廳喺大館,環境裝修都好有特色!
而且佢假期都仲有lunch Menu ,CP值好高😆
前菜我哋叫左
🩷 Steak Tartare
🩷Melted Provolone Cheese
主食方面,我地叫左
🩷Rigatoni Picante
🩷Rump Steak 300g
嚟到阿根廷餐廳,當然要食佢嘅牛啦!今次我哋揀嘅牛喺出面比較少機會食到,rump steak相對嚟講比較煙靭,而且餐廳用鐵板去上,所以我建議叫medium rare可能比較好,以免Over Cook~ 而且呢間餐廳特別之處就係佢會有六款醬料俾你哋揀,任君選擇可以揀你最適合嘅調味!
整體嚟講呢間餐廳都幾有特色,而且佢個lunch Menu都真係幾抵食~望住個大館喺度chill 下呢個週末都幾舒服😌