2017-12-07 1510 views
今晚約左friend子食飯傾計,黎咗呢間坐得舒舒服服又靜靜地嘅高質大排檔開餐睇完menu一輪,我地決定散叫唔食set。先點兩杯Mocktaik嘆下Pussy foot幾好飲,菠蘿味幾出。Perfect match我無試,friend子話酸酸甜甜幾perfect!前菜先來一個香草芝士蕃茄日式年糕,話就話前菜,但份量都幾多!日式年糕口感非常qq,加埋蕃茄汁食非常開胃跟住叫咗份松露忌廉炒雜菌,浸住菇菇嘅松露忌廉汁好好味,又香又creamy,同菇菇嘅味好夾Friend子好鐘意松露,主菜揀左白汁松露鮮蝦煮雞肉。一上枱已經聞到好香嘅松露味,d汁又係好正,蝦同雞肉吸哂d汁嘅精華好好味!蝦嘅size都唔細,新鮮爽口,我地食到lam lam痢食肉獸就點咗燒西班牙黑毛豬肉眼蓋 侍應教我地配埋菠蘿同香草一齊食,味道會更有層次。黑毛豬唔使煮到全熟,切開件肉眼蓋就見到靚靚嘅粉紅色肉質好軟嫩,好好味雖然已經食到好飽,但甜品真係不能錯過!呢度好多特色甜品!我地揀左火龍果雪葩!Sorbet用火龍果裝住上枱,味道酸酸地,好開胃消滯,特別又好味原來慶祝生日仲有生蠔送!下次同friend子慶祝生日可以再黎呢度

睇完menu一輪,我地決定散叫唔食set。
先點兩杯Mocktaik嘆下

Pussy foot幾好飲,菠蘿味幾出。

日式年糕口感非常qq,加埋蕃茄汁食非常開胃

Friend子好鐘意松露,主菜揀左白汁松露鮮蝦煮雞肉。

蝦嘅size都唔細,新鮮爽口,我地食到lam lam痢

食肉獸就點咗燒西班牙黑毛豬肉眼蓋

侍應教我地配埋菠蘿同香草一齊食,味道會更有層次。

黑毛豬唔使煮到全熟,切開件肉眼蓋就見到靚靚嘅粉紅色

肉質好軟嫩,好好味

雖然已經食到好飽,但甜品真係不能錯過!

呢度好多特色甜品

我地揀左火龍果雪葩!

2017-12-06
Type of Meal