2023-08-15 207 views
太古返工既好友,今午帶我到六味屋食拉麵.近來,舉辦夏祭活動期間,8月8日至9月15日,有一款推介清爽拉麵(青檸醬油涼麵), 同9款祭典小食.青檸醬油涼麵,鯛魚湯底,清而不淡既魚味,加上清香既青檸,令我想起在東南亞生活時期,每餐把青檸汁灑在餸菜上,清爽清香. 最後整湯我全都飲下.三沙八丁味噌拉麵,係朋友最愛,我分佢一小碟來試試,炙豚肉特別香口, 味噌湯底濃香,配上苦瓜片帶出點甘苦,碎葱帶上青葱香,令整碗拉麵,不覺肥膩感覺.我一邊飲檸檬燒酎梳打,朋友飲冰番茄Red Eye(Beer+番茄),一面吹水,一面追叫追食章魚燒,唐揚魷魚圈拌雙色蛋黃醬,大學芋,北海道薯角伴柚子蜜糖.開心過咗一個午餐.值得帶一班朋友來,點多幾款,大家share試多幾款.

值得帶一班朋友來,點多幾款,大家share試多幾款.
2023-08-14
Type of Meal