2024-05-31 761 views
尖東區嘅食肆有好多選擇,最吸引嘅地方就係有無敵海景今晚去咗帝國中心一樓Club One維港皇宴,座擁無敵大海景,而且個場地好適合擺婚宴,因為入口處已經set好咗好多影相打卡位,同埋都好新潮摩登,一啲都唔老土我哋大約傍晚6:30入座,天色仲好光,睇到好靚嘅維港景色,跟住一路食飯就慢慢天黑,順便可以睇埋夜景,咁樣送飯簡直一流我哋叫嘅都係餐牌推介嘅食物,包括有叉燒鱔,果然係呢度嘅名物,上枱仲暖暖地,鱔肉燒到乾身又脆口,塊皮簡直脆卜卜,調味完全用叉燒嘅做法,充滿麥芽糖嘅甜味,作為開胃前菜非常滿意金不換胡椒焗海中蝦,上枱一打開蓋,聞到非常濃烈嘅胡椒香,用嘅胡椒份量非常多,蝦亦非常大隻,焗到充滿胡椒味,蝦肉又彈牙。可能就係胡椒嘅份量多,比想像中辣咗少少西施海皇泡飯,泡飯用料足,有蝦仁鮮帶子大頭菜同菜粒,個湯係用魚骨熬製,非常鮮味,然後再加上炸脆嘅飯粒有兩重口感,好食又飽肚今晚D餸非常滿意,可惜今次兩個人,下次多約幾個朋友可以多試其他
尖東區嘅食肆有好多選擇,最吸引嘅地方就係有無敵海景

2024-05-28
$270 (Dinner)