2019-06-09
入得百勝廳一定要一早預訂,先可以坐到落地玻璃前的座位天氣好好曬到high high,幸好訂座了這裏有舒適的冷氣而且位置都相當不錯以上是套餐的餐牌另外有下午茶餐提供,可惜食完正餐已經好飽叫唔到下午茶蔥油牛腩片拼茶燻蛋呢一味餸絕對係不建議點選的,蛋雖然有流心效果,但絕對沒有任何甜酸苦辣咸的味道,真的只有蛋味牛腩片好韌又鞋,絕對建議點選燒味拼盤明爐老火湯 - 合掌瓜蘿蔔豬展湯味道不錯, 確實似自家煲的老火湯肘子片津菜雲吞這個味道相當不錯,雲吞餡料都相當十足,我個人認為裏面應該係有小小金華火腿片包左入去,金華火腿片入口都不會過咸,而且上湯的味道也十分好飲(應該係味精湯)柚子脆蝦球望落去好厚粉,但食落就知道不算是太厚粉而且配上柚子酸甜的味道令到整個菜式都非常清新而且蝦的Size都相當有份量絕對推介點選此菜式凍椰汁紅豆清心丸味道似係椰汁溝水,完全唔夠味,我完全唔知道自己喺度食緊啲乜嘢乳酸凍糕非常推介味道十分似食緊益力多啫喱,非常有彈性整體每人平均消費為300多元,侍應的服務質素都相當不錯,但可以坐足一整天而且可以享盡馬場美景
以上是套餐的餐牌
另外有下午茶餐提供,可惜食完正餐已經好飽叫唔到下午茶
蔥油牛腩片拼茶燻蛋
牛腩片好韌又鞋,絕對建議點選燒味拼盤
明爐老火湯 - 合掌瓜蘿蔔豬展湯
味道不錯, 確實似自家煲的老火湯
肘子片津菜雲吞
柚子脆蝦球
而且蝦的Size都相當有份量
絕對推介點選此菜式
凍椰汁紅豆清心丸
乳酸凍糕
非常推介
味道十分似食緊益力多啫喱,非常有彈性