2024-03-24 62 views
大美督一帶有好多餐廳,湖越係郊區得來又近湖邊,可以一路食嘢一路望住咁靚嘅景色,好寫意!餐廳出邊有位泊車,揸車入嚟食嘢都好方便,而且係寵物友善餐廳,可以帶埋主子過嚟一齊chill下。餐廳分咗室外同室內兩個區域,座位都好寬敞。🍽️頂級安格斯生牛肉牛丸湯粉越南招牌菜!我哋嗌咗XL size,夠晒4個人食。牛肉好滑,浸吓啲湯已經熟唒,湯底熬到好香濃好入味。其他配菜仲有牛丸、蘿蔔、蝦米粒。🍽️越式炸蝦春卷炸蝦卷有驚喜,即叫即炸,外脆內軟,入邊包住鮮嫩多汁嘅蝦肉,好有口感😛🍽️越式咖喱軟殼蟹軟殼蟹好脆好新鮮,一啲鹹水味都冇,配埋越式咖喱汁,好濃味。🍽️越式鐵板蠔仔煎蛋蛋煎到金黃色,好香蛋味,包住細細粒嘅蠔仔,兩種口感搭配埋一齊配合得天衣無縫。🍽️咖哩炒大蜆大蜆大大隻,新鮮彈牙。🍹蝶豆花椰汁冰越南特色飲品,唔算好甜,打卡一流。湖越 📍大埔大美督村47D號地舖

🍽️頂級安格斯生牛肉牛丸湯粉

🍽️越式炸蝦春卷

🍽️越式咖喱軟殼蟹
軟殼蟹好脆好新鮮,一啲鹹水味都冇,配埋越式咖喱汁,好濃味。

🍽️越式鐵板蠔仔煎蛋

🍽️咖哩炒大蜆
大蜆大大隻,新鮮彈牙。

🍹蝶豆花椰汁冰
越南特色飲品,唔算好甜,打卡一流。

湖越
📍大埔大美督村47D號地舖