2023-10-27
對住咁靚嘅夜景食飯,啲餸都特別好味前菜係白鱔加酸梅醬,魚味淡,但酸酸地幾清新北海道馬糞海膽配真鯛魚,魚味較淡,用海膽提鮮啱啱好北海道帆立貝,師父係用手撕開,睇到好清楚嘅纖維,上枱前再拍打,肉質更加緊致煙燻金目鯛,用蘋果木煙燻過,散發淡淡煙燻嘅香味,配上紫蘇花,增添風味網燒鰤魚,屬於季節性嘅魚種,脂肪豐富,網燒更加可以迫出油份,加上柚子胡椒,鹹香魚味非常豐富,好好食火炙BB銀鱈魚,又係一款油脂爆燈嘅魚,配上日本烏魚子碎,有蛋黃嘅鹹香,配搭出色鮟鱇魚肝,採用慢煮而非蒸嘅方法,特別綿滑,直情有食鵝肝嘅感覺中拖羅及大拖羅,繼續食魚油香嘅魚,淺色係近魚鮫位置,有咬口但都入口即溶秋刀魚,單看魚身已經閃閃發光,證明鮮度十足,用埋秋刀魚肝加魚骨熬煮醬油,鮮上加鮮日本生蠔,屬於真蠔,蠔身超濃味,裙邊爽口鮮甜,配紫洋蔥醬,有紅酒汁嘅影子,幾特別蒜蓉牛油焗澳洲龍蝦,龍蝦煮到八成熟唔會太韌,個心仲有少少生,調味恰到好處,唔會蓋過龍蝦本身嘅鮮味深海池魚壽司-魚肉結實爽口又不乏魚油香,各樣都好平衡,好食北寄貝壽司,拍打後肉質結實咗,鮮甜味有別於灼熟咗,係新鮮貨先做到呢個效果牡丹蝦壽司,用冰鮮方式保存及運送,較雪藏
前菜係白鱔加酸梅醬,魚味淡,但酸酸地幾清新
北海道馬糞海膽配真鯛魚,魚味較淡,用海膽提鮮啱啱好
深海池魚 壽司-魚肉結實爽口又不乏魚油香,各樣都好平衡,好食
牡丹蝦 壽司,用冰鮮方式保存及運送,較雪藏嘅方式更能保持蝦嘅爽口質地同鮮甜
醬油漬筋子壽司,是自家醃製,有輕輕嘅酒香,加上柚子皮,有清新嘅感覺
馬糞海膽 壽司,單睇份量已經夠震撼,鮮味回甘味响口腔裏面維持咗好耐,真係想食多件
右口魚裙邊壽司,火炙後完全逼出油分,啲油滲哂落壽司飯裏面,連埋紫菜食超滿足
甜品:北海道赤肉蜜瓜,開心果雪糕
大滿足
再講餐廳嘅服務完全係200分,換碟,加茶,抹枱,加薑,所有細節都恰到好處,不多也不少,讚👍