2020-09-08
今日小編放工之後去咗黃金商場到走左一圈🏃♀️,望下有乜需要買同留意下有乜新野出🧐。我相信大家都對黃金商場唔太陌生,而今日終於都係放寬堂食既第一天晚上☝,小編就緊係行完街先去食飯啦,唔洗咁急嘛。而就係商場過幾條街既附近就有一間出名既冰室🤨,叫做「雪山冰廳」,小編去到見到入面都係特別多人😯,唔通入面有啲隱世美食🤔?小編當然要親自入去試下啦。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈K. 檳城叻沙海南雞米線 $40呢個餐係下午茶餐嚟,所以係份量方面係比較少啲😛。味道都係叻沙湯底應有味道,香濃🤗。而海南雞亦中規中矩,肉質雖然比較簿身😖,不過嫩滑增添唔少分🤚。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈潮州佬蠔仔湯飯 $58 蠔仔好多都大大粒,一啖可以食到一至兩舊👄,入口軟熟,好抵食。份量絕對可以夠2個食,記得要清空個肚仔嚟食喇😣。另外,湯飯入面有魚乾同青瓜,尤其係有魚乾非常之特別,魚乾既硬帶香😛,加強每一啖飯既口感同帶出鮮味。而青瓜切得大大舊🔪,外層有啲硬但肉質就軟淋淋🤯,入口既質感好特別。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈榛子醬西多士 $32呢個小編係第一次見到,覺得比較特別所以點咗嚟試下📃。西多士係每一間茶記都會有,不
🎈K. 檳城叻沙海南雞米線 $40
🎈潮州佬蠔仔湯飯 $58
🎈榛子醬西多士 $32
呢個小編係第一次見到,覺得比較特別所以點咗嚟試下📃。西多士係每一間茶記都會有,不過入面加咗榛子醬口感有啲唔同🤩,每一舊都滲透榛子醬,不過食得多就好溜🥴,非常結身而且一大舊😬,各位朋友食之前要有心理準備,肥仔餐來了。
🎈海苔炸薯條 跟餐+$8
薯條本來無大問題,係可以接受🍟。但係小編就食唔出有海苔味道,輕輕一聞但都聞唔到海苔味道😯,小編再食多幾舊都唔太食得出,所以有啲失望😔。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
小編發現餐廳人流真係好旺🧐,一直都有好多食客出出入入,非常好生意。睇嚟大家放寬禁堂食終於衝出嚟食飯,小編亦係其中之一✌。今次呢個餐廳雖然唔算太非常好食,但菜式特別✨,亦有唔同各式各樣既款式提供🤲。有啲歷史悠久既餐廳食物水準有一定保證,久而久之就缺乏咗美食帶嚟既衝擊💥,不過餐廳既裝修同特別既款式都已經吸引到食客既留意👀,繼續加油。