2017-08-14
科學園係一個人所共知的美食沙漠 (另一個是毗鄰既馬鞍山......) . 黎到呢個位不外乎番工同踩單車, 想食好d 真係要落足眼力揀.今日試呢間Food Lab 係朋友推介, 午餐點左2個set, 分別係<香煎三文魚配忌廉汁薯菜> 同 <墨西哥Pizza>. Set 有餐湯, 麵包, 同跟杯野飲, 唔夠食可以再加20 蚊有個Daily dessert. 份量尚算可以. <香煎三文魚配忌廉汁薯菜> 感覺上個魚柳係番熱上菜, 稍嫌唔夠入味, 薯仔蓉都係淡味d, 不過環顧科學園普遍既食物質素, 已經水準以上. <墨西哥Pizza>. 個口味有d新意, 感覺食緊個Nachos 咁, 唔辣又多醬, 算係ok. 環境就舒服既, 位都多, 大落地玻璃有天然光, 有一個鐘以上既食飯時間真係可以坐多陣同fd 吹水. 餐廳有戶外位, 不過咁熱既天氣, 妻係得外籍人士夠膽坐. 圍埋100 鬆d 一位, CP 值係ok 的.
圍埋100 鬆d 一位, CP 值係ok 的.