2023-08-03
朋友搞掂完張tender ! 話請食飯,我就梗係提議去試新嘢,係返牛頭角,主要原因係我唔想再坐車去第二區!呢間嘢怪怪的,大堂樓下好靚仔,上到去6樓仲嚇死我全層,以為係去錯地方,似會議中心多個餐廳,不過見到個Menu好豐富, 10幾個湯,卒之我哋揀咗個養生花雕醉雞鍋,然之後點咗個放題係有和牛送鮑魚、蟶子王。哎呀,我冇預早訂位,係冇冇龍蝦🦞餸喎,不過見到個海鮮盤,都好抵,有個由有廚房拎出嚟,似係即時手切,問起上嚟佢哋話係每日新鮮,三扒兩撥即刻落咗隻蟶子王,超正,好爽好甜!其他就普普通通,隻鮑魚係𠝹哂花,好有誠意,有海蝦,識郁㗎係呀😱,其他就普普通通,同埋食到係新鮮到牛魔王期待好耐嘅和牛🥩,切得好薄,好方便幾秒鐘,職員提我地幾秒就要留起,果然,入口係好有肉味,不過我覺得個用一個醉鍋嚟打和牛,有少少嘥咗,😭後悔呀,問返職員,佢哋話最應該點過冇味精嘅椰子雞鍋,咁就配黃牛嘅濃郁味道做食得出最好,不過好多客人都係鍾意食麻辣,所以可以揀鴛鴦下次,要辣嘅有啦,要食原味嘅有位同事佢連豉油蒜蓉都唔落,佢話咁先至食到啲黃牛最正嘅真正肉香味!大家食完,邊個部位最靚啊?投票依次:肉眼、後腿及M5!真係食唔晒,仲竟
真係食唔晒,仲竟然有牛柏葉豬皮,啲豬皮係冇浸到爛晒,係有檔案零嘅口感,而竟然有任食嘅肉燥台式,配珍珠米,好有風味!但真係唔可以食得多,有個同事話勁飽,聽日唔使食飯!