2012-03-13
今日同個舊同學聚舊, 想搵個地方食野傾計, 上OPENRICE SEARCH見到L CAFÉ 食評D食物相好似幾好味咁, 米走上去試下囉.我地book左7:30, 上到去原來有兩間, 我地係門口猶豫究竟邊間至係, 好彩個女職員行出黎幫我地.問女職員至知原來兩間都係L CAFE, 只係一邊以飛鏢做主題, 我地安排左係無飛鏢機個邊,坐低個場差唔多FULL哂, 好彩我地有BOOK位, 如果WALK IN 應該無得坐.打開個MENU, 見到SET DINNER 有雞扒同墨魚面揀, 包哂餐湯餐飲同甜品, 點知今日暫停供應, 超灰, 又要再揀過.我地叫左白汁煙肉蛋意粉, 忌廉海鮮闊條面同小食併盤, 野飲跟餐+$18叫左2杯ICED MOCHA. 可能人多同D野食係即整關係, 我地都等左一段時間至有得食, D份量都好FULL, 賣相都OK, 食落至驚喜牙, 好多時同D FD去個D CAFÉ 都係得個樣, 但D野勁難食, 反而依度D野食好好味等係值得嫁D意粉闊條面好彈牙, 唔會一pat 野咁, d汁又好味, 連我平時唔食洋蔥都出奇地食埋, 哈哈! 樣樣野都係熱辣辣, 超正! 小食併盤好大碟, O岩一班
小食併盤好大碟, O岩一班人叫黎食, 我地得兩個人, 所以最後都係食唔哂D野, 好浪費!!
杯MOCHA朱古力味較濃, o岩我我地E D 又唔飲得苦又要飲咖啡既女仔.
我地坐到11點幾至走, 埋單每人$130 都唔算貴LA!!!
依度D野食好味, 環境又唔差, D服務員都幾NICE, 無OPENRICE D人講到咁差姐.
好少CAFÉ會有咁既水準, 今次真係超值抵食.