2017-04-17
係尖沙咀搵野食又要傾到計,同埋坐舒服,當然食物又要有番咁上下質素,朋友話呢間ok,就即管試下,上到去環境很寬敞,店只亦非常親切。我地叫左湯底,可以先飲左個靚湯先,然後先加上湯都火鍋,叫左個蟲草花燉嚮螺雞湯,個湯非常足料,仲加有最愛既龍眼肉,淮山 豬骨肉等電,所以個湯好夠味,夠晒清甜,又夠晒鮮味,正之後的火鍋配料就更加唔講得笑,先黎個黑松露帶子餃,餃內有鮮香黑松露,配有爽口鮮甜既帶子,非常清甜爽口,呢個係推介食物之一。之後再黎個主打本地手切黃牛,牛肉件件肥瘦色澤及切出黎既size都好均勻,食落爽滑而且唔肥膩,甘香美味,同埋另一款係日本黑豚肉,亦都香嫩滑甘香,最重係食到冇雪藏味,正宗係牛有牛味 豬有豬味。再要特別推介,呢個真係必食之選,自家即炸響鈴卷 ,呢款係小食,並非一般火鍋果隻 雪到硬晒, 要碌番熱黎食,呢隻係新鮮炸出黎,上台時仲熱熱地,只要咬一口,就知咩叫新鮮,炸到香噴噴,入口鬆化晒,非常非常之美味,就算不用點醬料都已經好好味,正到不得了這家店以新鮮,鮮制為主,所以所有到既食物都非常新鮮,即叫即劏即整,田雞都不例外,上到台仍有微郁動,好新鮮,所以好清甜爽口,正正正
我地叫左湯底,可以先飲左個靚湯先,然後先加上湯都火鍋,叫左個蟲草花燉嚮螺雞湯,個湯非常足料,仲加有最愛既龍眼肉,淮山 豬骨肉等電,所以個湯好夠味,夠晒清甜,又夠晒鮮味,正 之後的 火鍋配料就更加唔講得笑,先黎個黑松露帶子餃,餃內有鮮香黑松露,配有爽口鮮甜既帶子,非常清甜爽口,呢個係推介食物之一。 之後再黎個主打本地手切黃牛,牛肉件件肥瘦色澤及切出黎既size都好均勻,食落爽滑而且唔肥膩,甘香美味,同埋另一款係日本黑豚肉,亦都香嫩滑甘香,最重係食到冇雪藏味,正宗係牛有牛味 豬有豬味。 再要特別推介,呢個真係必食之選,自家即炸響鈴卷 ,呢款係小食,並非一般 火鍋果隻 雪到硬晒, 要碌番熱黎食,呢隻係新鮮炸出黎,上台時仲熱熱地,只要咬一口,就知咩叫新鮮,炸到香噴噴,入口鬆化晒,非常非常之美味,就算不用點醬料都已經好好味,正到不得了 這家店以新鮮,鮮制為主,所以所有到既食物都非常新鮮,即叫即劏即整,田雞都不例外,上到台仍有微郁動,好新鮮,所以好清甜爽口,正正正