2012-11-12 17 views
唔係睇有篇介紹都唔知道北河街街市內有個熟食中心亦唔知道裡面有間越南野食市咁受喜歡.1時多來熟食中心環境算係我去過多個熟食中心最唔清潔既一個, 而且地面又滑真係要行得步步為營.這店就係熟食中心最尾部, 只得9張枱, 而此店亦係場內最爆滿.點左迷你生牛肉湯河配青檸梳打; 而友人就要左個香茅豬扒+風沙雞翼凍檬配凍檸茶此店既亞姐服務非常好, 見到我地2個人明知SHARE來食就給予我地2個小碗, 又知道客人多怕有漏單又會幫客人對單怕D數目錯等係熟食中心有咁既服務真係令人覺得好意外.講番食物, 我地點左既生牛肉湯河, 此店既湯底係我試過覺得最清甜而帶牛肉味道, 而且河粉好滑牛肉岩熟再加上佢地提供既新鮮薄荷葉令到成碗粉味道更清新.再來既凍檬同樣出色, 此店除左提供自行調配既泰式魚露外還額外提供炸香蒜, 這2樣調味加入凍檬內增加風味而且佢地既豬扒醃得入味肉質鬆軟,雞翼外皮脆.最值得一提係佢地既青檸梳打除左有濃郁既青檸鮮甜外還加上香茅.此店除左價錢平外, 服務好食物佳唯一就係環境真係算差, 坐位亦相當唔舒服

係熟食中心有咁既服務真係令人覺得好意外.

2012-11-10
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)