2016-06-01
聽朋友講係太子內街開左間主題餐廳,出於好奇我就(行完街)跑左去試啦係太子出沒既朋友都應該知柏樹街都係一d有小小污joe feel既茶記,所日離遠見到一間裝修咁靚既餐廳都幾吸眼球入到去見到都好多禾稈草既裝置,都幾靚,合乎主題餐廳既要求Menu都幾多野食,花多眼亂,用左15分鐘先簡好先黎個小炒類,西芹腰果鮮魷象拔蚌見個名就知幾豐富,本身見佢小炒100蚊有找唔預好多海,點知象拔蚌出奇地好多,而且好新鮮,入口爽脆架!好滿意再叫個openrice好多人食既蜜汁欖角骨一上到我同fd都好擔心,因為好大碟,會唔會食唔晒好浪費。。。但可能因為佢係好香口而且又甜甜地,食食下我地又食得七七八八(絕對唔可能係因為我地大食LOR!!!)最後個花甲蒸水蛋先到,一叫即蒸慢小小,但係絕對值得等待!一黎個樣已經好正,排到一個花咁,男仔一定要帶女仔黎俾個驚喜佢而且D蛋都幾厚幾深,仍然蒸到又白又滑,加埋花甲既鮮味入晒去,而且D汁有小小酒味,真係一啖接一啖唔停得口非常滿意既一餐,靚環境+好美食,味道又唔貴:)
入到去見到都好多禾稈草既裝置,都幾靚,合乎主題餐廳既要求
Menu都幾多野食,花多眼亂,用左15分鐘先簡好
先黎個小炒類,西芹腰果鮮魷象拔蚌
見個名就知幾豐富,本身見佢小炒100蚊有找唔預好多海,點知象拔蚌出奇地好多,而且好新鮮,入口爽脆架!好滿意 再叫個openrice好多人食既蜜汁欖角骨
但可能因為佢係好香口而且又甜甜地,食食下我地又食得七七八八(絕對唔可能係因為我地大食LOR!!!) 最後個花甲蒸水蛋先到,一叫即蒸慢小小,但係絕對值得等待!
而且D蛋都幾厚幾深,仍然蒸到又白又滑,加埋花甲既鮮味入晒去,而且D汁有小小酒味,真係一啖接一啖唔停得口 非常滿意既一餐,靚環境+好美食,味道又唔貴:)