2024-07-14
一早起身好想食片皮鴨😋😋順便去飲個早茶~~一搵就搵到呢間。。其實一早已經好想試佢嘅片皮鴨架啦。。今次滿足晒2個要求啦✌🏼佢個片皮鴨有3種食法~第一種食法係加入爆炸糖同藍莓醬。。呢個係鴨最脆嘅位置。。加晒啲配料感覺就係係口入面飯鴨跳緊舞~第二種食法就係加入佢地秘制嘅黃芥末醬。。感覺係酸酸甜甜嘅感覺👍🏼第3種就係可以用薄餅包住啲鴨啦。。但佢都分別有甜同鹹嘅口味去食😋😋而我就最鍾意食甜嗰種。。特別啲。。仲好開胃👍🏼當然係傳統食法啦。。但都好好食😋😋而啲點心我就想講吓個蒜香蝦春卷。。佢成支雪茄咁樣。。蒜香味濃好脆好好食👍🏼👍🏼仲有佢個叉燒皇。。肥瘦適中。。入口好有口感👍🏼👍🏼我就晏晝去食。。都可以唔使ᗷOOK位。。但我諗夜晚就要啦~..🦆羲和馳名烤鴨🐷叉燒王皇🐽鮮蝦燒賣🍤蒜香蝦春卷🦐羲和蝦餃皇🦐官保大蝦球🥠金磚豆腐塊..📍 羲和雅苑 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE203號舖..@xihehk ..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop
順便去飲個早茶~~
一搵就搵到呢間。。其實一早已經好想試佢嘅片皮鴨架啦。。
今次滿足晒2個要求啦✌🏼
佢個片皮鴨有3種食法~
第一種食法係加入爆炸糖同藍莓醬。。
第二種食法就係加入佢地秘制嘅黃芥末醬。。
感覺係酸酸甜甜嘅感覺👍🏼
第3種就係可以用薄餅包住啲鴨啦。。
但佢都分別有甜同鹹嘅口味去食😋😋
而我就最鍾意食甜嗰種。。特別啲。。仲好開胃👍🏼
當然係傳統食法啦。。但都好好食😋😋
仲有佢個叉燒皇。。肥瘦適中。。入口好有口感👍🏼👍🏼
我就晏晝去食。。都可以唔使ᗷOOK位。。
但我諗夜晚就要啦~
🦆羲和馳名烤鴨
🐷叉燒王皇
🐽鮮蝦燒賣
🍤蒜香蝦春卷
🦐羲和蝦餃皇
🦐官保大蝦球
🥠金磚豆腐塊
📍 羲和雅苑 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE203號舖
@xihehk
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#xihe#hixehk#tsimshatsui#tsimshatsuifood#tsimshatsuicafe#尖沙咀cafe#尖沙咀美食#羲和雅苑#片皮鴨#海港城美食