2021-12-16 1062 views
翠樂庭的野越來越唔好食之前都有公仔人物拍攝都算,現在企咁遠好像報景板咁。一般來說,入得迪士尼都唔夠嘢食好食。但今次真係好難入口。前菜:柚子大蝦,佢個醬味道唔錯。但柚子有點苦,可接受。但蝦嘅口感十分硬同冰。 池魚刺身,池魚刺身本身有冇乜味道,佢加咗個魚籽粒粒落去,增加左個味,但有點過鹹。主菜:中式牛柳配醉雞係最難食,食淨一大半。個醉雞淨係得酒嘅苦味,完全冇香味,啲雞肉都唔算滑。中式牛柳粒煮法係類似咕嚕肉嘅煮法,完全唔好食。對於牛魔王嘅愛嚟講都食淨一半,真係好大嘥。吉列豬扒配飯糰,中規中矩。個吉列豬扒炸唔硬,可能比較薄食唔到好滑的口感。甜品:要三件蛋糕,左邊第一件係抹茶柚子,中間嘅芝士味,最右手邊嘅係咖啡味。我覺得咖啡味最好食。我就不太懂欣賞有紙抹茶蛋糕。
翠樂庭的野越來越唔好食

之前都有公仔人物拍攝都算,現在企咁遠好像報景板咁。
一般來說,入得迪士尼都唔夠嘢食好食。
但今次真係好難入口。
前菜:

主菜:
中式牛柳配醉雞係最難食,食淨一大半。

個醉雞淨係得酒嘅苦味,完全冇香味,啲雞肉都唔算滑。

柚子大蝦沙律
池魚刺身
炸豬扒配飯團
中式牛柳配醉雞
2021-12-16
$350 (Lunch)
池魚刺身