2023-11-22 2008 views
🍃翡翠江南🎋今次去咗翡翠江南食晚飯,真係有驚喜!江南小籠包🥟💧嚟翡翠江南一定要試試佢嘅江南小籠包🥟💧佢嘅皮薄餡多,一咬落去就嚟嘅湯汁就會迸出嚟!包裹住嘅肉餡鮮嫩多汁😍椒鹽黑金豆腐🌶️🧂 呢個豆腐外脆內軟,配埋椒鹽嘅香氣,每一口都有香脆口感😋孜然雷公鎚🔥🔨 呢個菜式嘅雞腿肉醃製得香辣,再加上孜然嘅香氣,肉質嫩滑,每一口都帶有微辣同埋香料嘅風味😌凍檸檬薏米水❄️🥛🍋 帶有微酸嘅口感好清新,非常適合解渴🍹☀️菜肉雲吞湯拉麵菜肉雲吞湯拉麵湯底鮮甜,麵條彈牙,配上滑嫩嘅雲吞同新鮮蔬菜,簡單又有滿足感!椒麻酸菜魚🍜🐟魚肉鮮嫩多汁,仲有爽口嘅酸菜、薯粉,搭配上麻辣酸爽嘅湯汁,味道回味無窮🌶️🐠冰糖桂花糕🍮 🌼 呢個糕點好精緻,口感滑溜,糖水甜度適中,加上桂花嘅香氣,甜而不膩總括而言,翡翠江南嘅江南小籠包、菜肉雲吞湯拉麵、椒麻酸菜魚我都非常推介🌟🍽️
🍃翡翠江南🎋

今次去咗翡翠江南食晚飯,真係有驚喜!

江南小籠包🥟💧

椒鹽黑金豆腐🌶️🧂
呢個豆腐外脆內軟,配埋椒鹽嘅香氣,每一口都有香脆口感😋

孜然雷公鎚🔥🔨

凍檸檬薏米水❄️🥛🍋
帶有微酸嘅口感好清新,非常適合解渴🍹☀️

菜肉雲吞湯拉麵

椒麻酸菜魚🍜🐟