2022-10-26
老公〔生日飯〕第三擊今晚一家人食補返慶祝老公生日,我地book左6:30PM,黎到職員好快安排我地坐低,仲要有房坐,靜靜地唔多人,傾計岩哂!我地一行6人,我地叫咗4人餐加個羊腩煲,白飯一碗(因為女女要食飯)4人餐有︰杏汁花膠燉白肺、招牌紅燒乳鴨、鮑汁海參配柚皮、清蒸斑魚、魚湯雜菌浸菜苗、荔茸香酥鴨、豉油皇銀芽妙麵、糖水(綠豆沙)杏汁花膠燉白肺:超香杏汁味,朱肺好淋招牌紅燒乳鴨:都唔算細女,燒得好香口鮑汁海參配柚皮:個鮑汁好好送飯,海參算幾大條清蒸斑魚:比想像中好食同大條,同嘛唔會蒸到條魚好老魚湯杞子浸菜苗:菜苗原來係白菜仔,有d失望,不過魚湯算幾香荔茸香酥鴨:呢個真值得一讚,鴨同香芋連埋一齊,好特別,亦都好好食豉油皇銀芽妙麵:麵質彈牙,而且唔會炒到好多油,唔似出面好求奇既豉油炒麵,好食糖水(綠豆沙):飲得出係慢慢煲,不過個人口味覺得可以甜小小羊腩煲:d羊腩超淋的,好正,而且羊腩非常入味餐廳唔算多,侍應好有禮貌,每個菜食完先上另一樣,唔會食到好急!呢個價錢有呢個食物質素,我覺得不負眾望!真心好食既!
今晚一家人食補返慶祝老公生日,我地book左6:30PM,
杏汁花膠燉白肺:超香杏汁味,朱肺好淋
招牌紅燒乳鴨:都唔算細女,燒得好香口
鮑汁海參配柚皮:個鮑汁好好送飯,海參算幾大條
清蒸斑魚:比想像中好食同大條,同嘛唔會蒸到條魚好老
魚湯杞子浸菜苗:菜苗原來係白菜仔,有d失望,不過魚湯算幾香
糖水(綠豆沙):飲得出係慢慢煲,不過個人口味覺得可以甜小小
羊腩煲:d羊腩超淋的,好正,而且羊腩非常入味
呢個價錢有呢個食物質素,我覺得不負眾望!真心好食既!