2017-12-08 2328 views
母親大人牛一話想去鳳城酒家,咁當然一早預先訂好位訂七點十五分,七點到之後都要等位,最後近八點先入座walk in更加要等到天荒地老有好多套餐選擇,有翅同其他貴價菜,不過我地5個人就散叫,可以試多幾款一開始上左個推介既蓮藕餅,可能個人對蓮藕一般般,所以無咩特別好感再黎蝦多士就上場!多士炸到乾身香脆,不過就比較油身d西蘭花抄鮮魷,不過不失腰果牛柳粒好足料,牛柳都好腍同入味炸子雞皮脆肉滑,而且肉厚,絕對係成晚之霸,我地5人就點左半隻重有魚香茄子,十分入味,不過食到最後個底就好油鳳城炒飯甩左單,等左好耐,其他菜都食完,所以食既時候比較單調,亦唔算出色總結黎講老字號係有保證既,水準都有保持到,不過所有菜色都略咸,味道比較重價錢唔貴,不過要等位同上菜速度唔算快客人亦比較多,所以好多時都要等
母親大人牛一話想去鳳城酒家,咁當然一早預先訂好位
訂七點十五分,七點到之後都要等位,最後近八點先入座
walk in更加要等到天荒地老

再黎蝦多士就上場!多士炸到乾身香脆,不過就比較油身d

西蘭花抄鮮魷,不過不失
腰果牛柳粒好足料,牛柳都好腍同入味

重有魚香茄子,十分入味,不過食到最後個底就好油

價錢唔貴,不過要等位同上菜速度唔算快
客人亦比較多,所以好多時都要等
2017-11-25
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday