2006-02-02
呢間係沙田既茶餐廳真係陪伴我成長﹐都開左有十幾年。未必係最好既茶餐廳﹐但卻係我心頭好。蛋撻最有名﹗呢間野我無開工時我一個禮拜都落去三四次食晏﹐為既都係杯奶茶﹐真係好正﹐服務亦好好﹐食客好好﹐無乜臭飛死靚仔﹐師奶同臺開飯都唔噪﹐同區真係無一間好得過。不過﹐食物就真係見人見智﹐有部份真係其實麻麻地﹐例如咖喱﹐炒烏東個d﹐不過最好食就係涼瓜火腩飯﹐窩旦牛飯﹐炒公仔麵等等。午餐夠平﹐唔叫凍飲又有用之不盡既$5 禮卷既話﹐真係獲獲$22 搞掂﹐份量大﹐我次次都要叫亞姐俾少d 飯﹐平﹑快﹑正﹗環境方面﹐望落真係唔乾淨(甘先似茶餐廳)﹐但我從來無見過小強係d 食物飲品中出現﹐反而隔幾間鋪個間x輝茶餐廳望落乾淨但我杯奶茶就有小強。外賣來講﹐佢地好好生意﹐我行親去或者走人時都會見到d 亞姐送緊外賣。
係我心頭好。蛋撻最有名﹗