2019-09-20 860 views
雖然已經唔係少女,但係,我感得自己喜愛甜品嘅程度反而超越少女時期!見到蛋糕千層蛋糕點會唔心動!太子呢間專賣千層嘅店,原來係人氣小店。今日路過有口福了🤤淑女千層出名貴,不過呢間一D都唔貴。價錢就係少女都比得起。當日有熱情果芝士 同 藍莓芝士 兩款口味。我揀左藍莓芝士。咁靚當然要相機食先!雖然係少女千層,不過一D都唔馬虎。一層層班戟夾住藍莓芝士忌廉,班戟透薄到冚住嘅藍莓都透視到。每層厚厚忌廉。餡料十足。加上藍莓醬顏色漂亮,好治癒忌廉幼滑,每啖都有藍莓同芝士味。重有少少果肉,甜而不膩。十分滋味!一層層嘅美味道當然要開心share!店內佈置走簡約文青路線,有張吧枱可以堂食。又可以影相呃like🙈💕

太子呢間專賣千層嘅店,原來係人氣小店。今日路過有口福了🤤

淑女千層出名貴,不過呢間一D都唔貴。價錢就係少女都比得起。

一層層嘅美味道當然要開心share!