2012-11-20 353 views
其實呢間舊式茶餐廳冰室的食物選擇不多, 只有茶餐, 三文治多士, 幾樣干炒類, 飯類來來去去都係豬扒, 蛋, 餐肉, 香腸, 火腿之類簡單食材, 今次叫左兩餸的飯餐, 賣$28包熱飲, 旺角區算平我叫左煎蛋同沙嗲牛肉, 煎蛋並不吝嗇, 有雙蛋提供, 蛋黃煎到半生熟, 有蛋汁一絕, 牛肉當然係化學處理過, 不過沙嗲汁香濃不辣, 自家調教的豉油咸甜適中, 而且白飯夠熱, 以上三樣都係拌飯的一流佳品呢度的奶茶偏向重奶味, 不合口胃, 所以飲品要了熱檸茶, 因為紅茶夠熱, 茶香味濃郁, 水準之作

Other Info. : 有簡單自家製包餅出售, 論新鮮, 味道當然不及附加的金華, 康年, 但來有自家麵包餅房的茶餐廳冰室已買少見少, 請珍惜
$28 (Lunch)
  • 煎蛋
  • 豉油