2018-09-12
來這間老牌酒店餐廳吃飯是一種情懷。記得以前小時候,爸爸同我慶祝生日一定帶我來此酒店吃飯,當時心情雀躍到前一晚興奮到睡不着教。這間餐廳前身在我印象中小時候來時,是一間中式餐廳酒樓,經過時間的洗禮,現在已變了一間新式西餐廳了。這裡晚餐是半自助的。只要點一個主菜,salad bar、 湯、甜品、飲品都是任食的。好抵食呀!老公點了黑椒豬手,好鬼大隻,肉質一D都唔乾身,好冧好juicy。我點了香煎龍脷柳,D龍脷柳煎得好香口,入口D魚都好有鲜味,滿意。Salad Bar 雖然不及其他酒店咁多選擇,但都尚算可以。湯類都不錯,我飲左個西洋菜中式湯,好夠熱,又清甜。老公飲左個磨菇湯,他話好creamy, 好香,好飲。Dessert Bar 甜品雖然種類不多,但竟令我驚喜,甜品味道不錯,嫩滑、細緻,不太甜。我拿了成碟甜品,每一種甜品都覺得好食啊!另外還有一個專人即做的waffles bar, 實在好吸引,只可惜肚皮融入唔到呢!老公對今次晚餐很滿意,仲話以後又多個飯堂台腳啦!
Salad Bar
雖然不及其他酒店咁多選擇,但都尚算可以。
Dessert Bar
老公對今次晚餐很滿意,仲話以後又多個飯堂台腳啦!