2017-11-25 1885 views
難得家放聚餐,今次姑婆選了一間老牌的酒樓。原因..只係因為得依間有得星期日訂位呢係樓下已經見到好多介紹,係一間有歷史好好味既酒樓。我地訂左枱係11點半,點知早左到,結果因為訂大枱點都要等,等到過左11點半先有位呢。而且係等位期間見有D冇訂位既人想飲茶,最後都係走左,好似D職員叫佢地唔好等,有訂位果D都有幾枱人等緊了。所以真係唔知好彩定係乜...原本姑婆都冇諗住係太子食的,想係又一城的,但間間都冇得訂位;左問右問先搵到依間。原來依間唔係有得訂位咁簡單,而係唔訂位就一定等唔到位,因為有訂位的都要等位蝦多士,係樓下已經見到,仔仔未坐底已經話要食,另外姑姐見到都話要食,結果叫完一蝶試過真係好味,即再叫多蝶。好味,真係好味,但係我又覺得佢油左少少。亦唔知係咪因為佢太油我唔係好受得,飲完茶後痾到七彩另外我地重叫左普通的點心,蝦餃,燒賣,叉燒包,馬拉糕,雞扎果D ,另外又叫左炸子雞,蛋白炒飯,炒河等;當然都有叫我最鍾意既尤魚鬚啦。大家都覺得,依間酒樓D炸野好似都整得好好味果然多香口野就多人呢。今次後,如果可以再係度聚餐都唔錯,D野全部都好岩食。

係樓下已經見到好多介紹,係一間有歷史好好味既酒樓

蝦多士

果然多香口野就多人
呢。
今次後,如果可以再係度聚餐都唔錯,D野全部都好岩食。
2017-11-19
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch