2013-01-12 370 views
今年老豆生日,我地响酒樓食飯慶祝,仲特登訂製個壽桃蛋糕來賀一賀佢!個蛋糕4磅重,直徑有成10寸,睇起上黎都幾有份量架!當然,大家見到緊係超開心啦!未唱生日歌之前,大家都非常忙碌咁影個蛋糕,壽星仔都比佢掠晒鏡!唱完生日歌,我地就砌蛋糕啦!其實,個壽桃表面係忌廉,裡面就係傳統既什果忌廉蛋糕。自己好耐冇食過大班既蛋糕,但係我覺得蛋糕比其他大餅店好食喎!個蛋糕好鬆,好有傳統既蛋糕香味,又多生果,忌廉比例OK,唔會覺得好"溜"!我地成廿六個人,每人都食左一細舊,仲有成四分一無食到,實在太飽啦!不過,响大家咁飽既情況下,我地仍然覺得個蛋糕好好食,咁佢真係好好食架啦! 當然,我地將四分一帶走,第二日食仍然覺得好好味!勁!

當然,我地將四分一帶走,第二日食仍然覺得好好味!勁!

2012-12-23
TakeAway
$537 (Other)
Celebration
Birthday