2023-03-10
食物質素強差人意,事頭婆冇禮貌到無話可說🤬朋友睇完食評叫我們來試, 到店大概6:25pm,未坐低事頭婆話要 7:45p.m 還枱, 我地話冇問題, 諗住1個鐘4個字食完應走該都冇問題,反正個地方咁擠迫都唔會坐得耐! 即刻叫餸,叫完等左半個鐘先出第一碟,係拔絲咕嚕肉,我地隨即叫左4個飯,諗住一邊食一邊等其他餸同飯,點知第一口食個咕嚕肉,居然唔熱的,仲要唔係拔絲的!$138一碟普通到唔普通嘅例牌size 咕嚕肉,D 肉仲要唔多新鮮咁樣, 唔知點解O.R. 會有咁多好評。。。 🤔幾分鐘後先再來第二碟金沙尤魚,又係又咸又唔多新鮮的! 第三碟金磚豆腐需然都係唔熱的,但味道都還可以 。 一路追緊嗰4個飯,終於喺追左5,6次之後姍姍來遲, 來到都係暖的 🤐等到第4碟鵝腸,結果又係唔熱,仲要又咸又有腥臭味🫣 到第5同第6碟餸到來,都一樣又係唔熱,味道都係一般! 最後第7&8碟等到 7:19分都未見影,我地叫老闆娘取消, 因為實在等到飽晒( 真係以為自己去左巴黎食法國菜!)當時老闆娘聽到反應好嬲,問我地而家係咪想唔要,係就早D 講! 我話而家咪話緊妳知囉! 跟住佢好嬲咁走埋來同我講, 妳知
幾分鐘後先再來第二碟金沙尤魚,又係又咸又唔多新鮮的!
第三碟金磚豆腐需然都係唔熱的,但味道都還可以 。
等到第4碟鵝腸,結果又係唔熱,仲要又咸又有腥臭味🫣
到第5同第6碟餸到來,都一樣又係唔熱,味道都係一般!
最後第7&8碟等到 7:19分都未見影,我地叫老闆娘取消, 因為實在等到飽晒( 真係以為自己去左巴黎食法國菜!)當時老闆娘聽到反應好嬲,問我地而家係咪想唔要,係就早D 講! 我話而家咪話緊妳知囉! 跟住佢好嬲咁走埋來同我講, 妳知唔知妳由落單到而家只係等左40分鐘咋? 我話最後來第6碟嗰碟炒介蘭都等左1個鐘啦! 點只40分鐘呀! 而且妳又話要我地 7:45pm 還枱, 而家都仲有2碟未來,我地點食得切呀! 跟住佢黑晒面問我,妳而家係咪要取消? 係就要即刻埋單即刻走! 我話好呀! 咁妳取消啦! 🤬🤬🤬🤬🤬(後來醒起,我地坐低時見隔離枱又係取消了一些order 而同這個事頭婆有爭辦,但由於當時冇為意這間店咁袞,所以以為係個客嘅問題,冇理會後著係點樣結尾!點知原來都會發生埋喺我身上!)
總結,此食店已經唔係清潔, 衞生欠奉,廁所又細又要踎的,有老人家更不應帶他們來! 所有食物都應該唔係即炒即上枱,所以上枱碟碟都係暖的,價錢,完全同食物質數和份量不對稱! 再加上冇禮貌的老闆娘, 逼夾的環境, 絕對不推薦光顧!