2022-08-09 235 views
再一次泥大坑Social House慶祝生日!實不相瞞今次專登為咗佢頭盤以泥,呢一間餐廳自家製嘅意大利風乾蕃茄麵包真係可以話係全香港最好食!每一次我都要食返佢幾盆先夠皮!另外頭盤再叫多個Parma Ham,咸咸香香配紅酒一流跟住試左個刀貝湯,係Chef Special! 個湯有洋蔥蒜頭辣肉腸 去煮,令到刀貝都好鮮甜。食完貝飲埋湯好滿足Main course 再泥多份燒乳豬,雖然得¼隻好似好細,但係唔好睇小佢哋油香同埋脆皮!調味亦都非常之充足,燒乳豬嘅油滴晒落去下邊沙律菜度,令到我成個盤都爭啲食埋!甜品chocolate moose苦甜適中,絕對可以encore。鍾意飲酒嘅朋友不妨叫老闆幫你做paring,每一杯酒同埋菜都更有特色
再一次泥大坑Social House慶祝生日!

另外頭盤再叫多個Parma Ham,咸咸香香配紅酒一流

$600 (Dinner)
  • 餐包
  • 西班牙式燒乳豬