2024-04-24 922 views
香港人最鍾意掃街🍡,小食店有好多,但高質的卻不多,今日為大家介紹一間性價比超高的多年老店。港式炸大腸 $16 落單即炸,外皮炸得脆薄,入面又不會太乾,少少軟淋,油香四溢,配上甜醬及芥末,極具風味👍🏻。正宗古法臭豆腐$16 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 今時今日買少見少,用的還是達興臭豆腐,連明星也捧場,實在值得支持🙌🏻。尺寸非常大件,外酥內軟😍。外面炸得香脆但內裏仍保留了豆腐的柔軟,一口下去,濃郁且香噴噴的臭味在口腔中爆發,最啱臭味相投的朋友🤩🤩。串燒豬頸肉 $16 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 大大件,非常多汁,彈牙又惹味 😍九款味道:孜然、川椒、七味、黑椒、咖喱、香茅、辣椒、蜜糖同沙嗲任君選擇,總有一款啱你心意。我試咗沙嗲加蜜糖,落單後在你面前烤,鮮艷亮澤,睇到流晒口水😁。煎釀三寶 $20/5件 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 用上本地魚肉,大大件,款式十分多元化🤩。最特別係有鲜冬菇、餃子及西蘭花。餃子脹卜卜,餡料勁多,而西蘭花及鮮冬菇釀魚肉,有家的感覺,感覺健康好多😍。陳皮魚蛋及燒賣各$12 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)必食他們秘制辣汁‼️辣得惹味,辣得過癮 😍,難怪曾於魚蛋燒賣組別奪得金獎👏🏻👏🏻。老細教一定要連渣食,裏

港式炸大腸 $16
港式炸大腸

正宗古法臭豆腐$16 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
正宗古法臭豆腐

串燒豬頸肉 $16 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
串燒豬頸肉

煎釀三寶 $20/5件 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
煎釀三寶

陳皮魚蛋及燒賣各$12 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
必食他們秘制辣汁‼️辣得惹味,辣得過癮 😍,難怪曾於魚蛋燒賣組別奪得金獎👏🏻👏🏻。老細教一定要連渣食,裏面勁多料頭,是所有精華所在😍,辣住也要繼續食,真係辣得好開心😂。
陳皮魚蛋

油渣麵$40 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
豬油渣香脆可口,完全沒有油益味。從選料到油炸,也是自家製作,難怪質素如此之高。麵底用了粗身的上海麵,吸飽湯汁,好食到停不了口。
油渣麵

肉碎狗仔粉$38
是我童年回憶中的味道❤️,配料有肉碎、冬菇絲、炸蒜、冬菜、葱花及辣菜脯,非常足料。嗜辣的朋友必試他們自家製的菜莆‼️辣味十足,非常香口,流住汗也要繼續食😂。

魚肉碗仔翅$30
超級足料,入面有大量魚肉,條條都勁大條,彈牙又鮮甜;配上濃稠合宜的碗仔翅底,內有大量木耳絲及肉絲,口感十分豐富,一次過滿足你兩個願望,食完勁滿足😋。
魚肉碗仔翅

韭菜豬紅豬腸$35
份量超級多,韭菜非常翠綠,豬紅豬腸好大舊,配濃濃胡椒湯,好食到停不了口。
韭菜豬紅豬腸

串燒司華力腸 $16、椒鹽炸燒賣 $14
司華力腸勁大條,仲要切花邊🤩炸燒賣熱辣辣非常香脆,Q彈香口。

滷水雞髀及炸髀$25
超級大隻,砌到完美心形❤️。兩種都非常入味,啖啖肉,一隻已經好飽足。
滷水雞髀及炸髀

這間小店屹立多年,一直堅持用心製作,誠意推介大家。
想睇更多介紹,歡迎馬上關注我😁。big_big_foodie| OP: biu1115
TakeAway
港式炸大腸