2010-01-24
今日入沙田,行到倦搵地方食下午茶,見呢間無咩人靜靜,點知出事.我地兩個人食弄下午荼,一個餐加杯飲品,人均消費位位50,唔好以有咩好服務,如標題講老麥的 service 重好過佢.坐低嗌左兩次唔該,個manager都唔採我落單, 到個waitress放低杯水,佢即閃,馬上叫住佢落單,佢講低句你落單呀,連叫我麻煩你等等都無就走左去,原來叫o個個十叫九唔認的manager落單.到食物上了之後,我食了第一口,才發現,上錯菜,我要 Mozzarella tomato pizza 但佢上左 parma ham pizza,算,見自己都食左費時話佢落錯單.到埋單,又係咁,我老公叫另一個係水吧的manager,佢扮睇唔到,終於o個個閃人waitress經過,同佢講埋單,佢都有嗌 mic, 五分鐘後都無單來,我都火火地,叫佢check下,又係咩都無交待就走左佢,原來佢走去拍o個個十叫九唔認的manager埋單,根本就係o個個十叫九唔認的manager唔action.但重未完,到我比左錢,等找錢,連我老公去完toilet,見我都未出去番入來搵我,前後等找錢都超過十分鐘,勁耐,我完全唔知佢點解要搞咁耐,我只
但重未完,到我比左錢,等找錢,連我老公去完toilet,見我都未出去番入來搵我,前後等找錢都超過十分鐘,勁耐,我完全唔知佢點解要搞咁耐,我只知 at that moment 我一毫子tips都無比,講真可以的話我覺得個10% service charge都唔應該比, 都無 service.
出左門口才發覺佢地係 under Habitu group, 好 surprise, causeway bay 同 element 的 habitu cafe 都幫試過, so good, 但呢間完全唔掂