2022-12-13
每年我最愛既月份係12月,聖誕節最適合約朋友食聖誕大餐,假期亦特別多,今晚約左朋友去銅鑼灣呢間打卡餐廳食越南菜,二樓掛滿好多燈籠岩哂打卡💯🎉🌟香茅檸檬葉焗越南農場少女雞 ($360)呢個超級推介,真系期間限住先有,大約要等45分鐘左右,即叫即焗。上枱已經聞到好香,店員會即場幫我地拆骨,雞肉超滑嫩又夠juicy,飽滿啖啖肉,加埋香茅檸檬葉一齊焗夠惹味,份量兩個人share就剛剛好☺️☺️必食推薦😍🎄聖誕限定-布蕾奶茶呢款聖誕專有既奶茶✨味道香濃 布蕾比較厚 仲有薑餅人朱古力 打卡一流 好飽滿 暖笠笠好飲💓🌟鮮熱情果芒果沙冰 ($68)芒果同熱情果既組合無得輸,甜度適中,超好飲又透心涼😉👍🏻🌟鮮椰青 ($86)果然係好新鮮,又清甜又多汁,夠冰凍,必點推介😋😋😋🌟香蕉椰奶冰 ($98)最後叫埋佢地既特色甜品香蕉椰奶冰,係用牛奶冰夾住香蕉再點煉奶食,加上果仁既粒粒口感,食落層次豐富😍😍😍
🌟香茅檸檬葉焗越南農場少女雞 ($360)
🎄聖誕限定-布蕾奶茶
🌟鮮熱情果芒果沙冰 ($68)
芒果同熱情果既組合無得輸,甜度適中,超好飲又透心涼😉👍🏻
🌟鮮椰青 ($86)
果然係好新鮮,又清甜又多汁,夠冰凍,必點推介😋😋😋
🌟香蕉椰奶冰 ($98)