2024-05-06
聚會之選旺角樓上Cafe,Boardgame多到任君選擇🎮🔻香辣虎蝦海鮮意粉 💰165除左大大隻爽口彈牙嘅虎蝦外,意粉入面仲有蜆肉、青口、魷魚粒、燈籠椒等,調味係蕃茄辣味,番茄嘅酸味較重,意粉也不太辣,整體幾開胃😋🔻烤雞蘑菇闊條麵 💰138闊條麵煙韌有彈性,一塊塊烤雞香而唔嚡,仲有蘑菇同青椒、配上香濃嘅忌廉汁,唔會太膩☺️🔻雪糕伴朱古力香蕉厚多士 💰88厚多士搽上牛油後烘到香脆,淋上朱古力醬,舖上切成一片片嘅香蕉,再灑上朱古力粉,味道真係好似泰國香蕉煎餅🙈切上一塊烘到香脆嘅厚多士,沾上Vanilla雪糕,有冰火兩重天嘅感覺🍦🔻黑森林 Mocha 💰63 (跟餐+💰23)有咖啡同朱古力奶做base,再加上Vanilla雪糕同忌廉做topping,底下仲有一粒粒朱古力,咖啡同朱古力奶混合完唔會太甜🍫🔻翡翠朱古力碎雪芭 💰60 (跟餐+💰23)賣相好吸引,味道似薄荷朱古力雪糕,但薄荷味更加重,簡直係透心涼,雪芭比較水,好快就溶了,底部有一粒粒朱古力碎,呢款都用左忌廉做topping🩵🔻越式炸蟹餅 (跟餐+💰25)啱啱炸完好香脆,有成6塊炸蝦餅,醬汁係泰式甜辣醬,甜甜辣辣好惹味😋順帶一提,呢度
🔻香辣虎蝦海鮮意粉 💰165
🔻烤雞蘑菇闊條麵 💰138
🔻雪糕伴朱古力香蕉厚多士 💰88
🔻黑森林 Mocha 💰63 (跟餐+💰23)
🔻翡翠朱古力碎雪芭 💰60 (跟餐+💰23)
🔻越式炸蟹餅 (跟餐+💰25)
順帶一提,呢度有超多board game玩,好適合大家下午茶時間黎hea下🙈