2020-01-07 147 views
有一段時間冇打過邊爐,今次就同媽媽撐枱腳去到灣仔嘅圃鍋,因為有幾個朋友食過都話唔錯餐廳環境都唔錯,裝修擺設都好用心安排好座位之後,店員就會送上調味盤,醬料都好齊全圃鍋除咗可以打邊爐之外,仲有日式食品供應,仲有其他小食所以我哋叫咗一個馬糞海膽刺身丼,除咗主角海膽之外,仲有三文魚,吞拿魚同油甘魚,刺身都好新鮮,壽司飯味道都唔錯跟住就開始打邊爐,我哋叫咗一個新推出嘅湯底,就係姬松茸響螺頭湯,個湯好足料,有半隻雞,瘦肉同埋雞腳,首先就梗係要試吓啖湯先,個湯味道好清香,唔會好油膩,我同媽咪每人飲咗兩至三碗先開始打邊爐,食埋個鍋d配料都已經飽咗一半打邊爐就梗係要有牛肉啦,所以我哋叫咗個特選和牛拼盤,當中仲包括左首設本地牛肉,大家睇下呢塊和牛係咪好吸引呢,拼盤裏面每一款牛都各有特色同唔同嘅味道,個人都幾推介呢個拼盤另外仲叫左豬皮,吸收哂精既精華食就最正!仲有4色手打丸,分別有蝦丸,墨魚丸,鯪魚球同牛丸,款款都好彈牙!最後餐廳仲會奉送甜品,食落似芋頭西米糕,甜度岩岩好圃鍋既環境的確唔錯,好適合一大班朋友gathering, 如果怕嘈親人既仲有VIP房呀

餐廳環境都唔錯,裝修擺設都好用心

安排好座位之後,店員就會送上調味盤,醬料都好齊全

圃鍋除咗可以打邊爐之外,仲有日式食品供應,仲有其他小食

另外仲叫左豬皮,吸收哂精既精華食就最正!

最後餐廳仲會奉送甜品,食落似芋頭西米糕,甜度岩岩好