2023-05-02
Homeland🌺裝修超精緻西餐廳,打卡able!🩵啱晒幾個女仔一齊打卡食飯✨我哋今次每人都叫咗一個dinner set~煙三文魚凱撒沙律🥗小小杯內舖滿4塊煙三文魚🐟炸脆煙肉粒令沙律唔會咁單調!💓伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉薯菜(八成熟)🐷 +$18有一吋厚豬肩,成隻手掌咁大,切開粉嫩充滿肉汁,有3成肥膏,所以啖啖油香🤤薯蓉入口細滑,豐盈有奶香。💯蘋果蓉充滿蘋果香,有少量果肉,平衡豬肩油膩感💓💓酥炸雞翼6隻(冬蔭功味) 🌶️+$58相信雞翼非常受大家嘅歡迎,今日就一於試吓呢一個冬陰功味嘅雞翼,今日嘅醬汁配埋青檸汁,口感非常之獨特,值得一試!💓朱古力脆片蛋糕 🍫+$48蛋糕一上枱,我哋就留意到碟邊嘅裝飾好靚,蛋糕嘅朱古力味非常香濃✅ 聽聞如果係紀念日嘅話,仲可以叫店員用朱古力筆寫祝賀字句,+$48 就有件咁好食嘅蛋糕就有同呢個服務,非常抵玩!🤑💓💓焦糖燉蛋牛奶拿鐵(熱) ☕️+$29呢個根本就係一個甜品!🤣綿密細滑奶泡,充滿燉蛋香味,表面用火槍燒過,口鼻都享受到濃濃焦糖味🍬秘製法式龍蝦濃湯 🦞 +$18龍蝦湯味道濃郁,但係又唔會過鹹,入面仲有小龍蝦肉添,一般餐廳都會賣得好貴,呢度加$18就有好抵食
煙三文魚凱撒沙律🥗
小小杯內舖滿4塊煙三文魚🐟炸脆煙肉粒令沙律唔會咁單調!💓
伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉薯菜(八成熟)🐷 +$18
酥炸雞翼6隻(冬蔭功味) 🌶️+$58
朱古力脆片蛋糕 🍫+$48
焦糖燉蛋牛奶拿鐵(熱) ☕️+$29
秘製法式龍蝦濃湯 🦞 +$18
龍蝦湯味道濃郁,但係又唔會過鹹,入面仲有小龍蝦肉添,一般餐廳都會賣得好貴,呢度加$18就有好抵食!💓
招牌明太子海鮮簿餅🦐🦞🦀
超級香濃嘅明太子味,配搭埋鮮蝦、煙三文魚等等嘅材料,每一啖都超級滿足!🤤💓💓
蒜香辣椒炒活蜆(少辣) 🐚+$58
活蜆非常之新鮮大隻,仲食到有淡淡既海水味,配埋蒜蓉辣椒炒,非常惹味!😜
「雪糕」氣泡焙茶 🍦+$38
呢個氣泡焙茶真係有雪糕味😆 加上比較少機會飲到焙茶,幾有特色!🤤