2024-04-03
#christine開飯日記 放假諗住同屋企人食個飯聚下,成日都見到有人去依間係海港城嘅北京菜館,無論係食品賣相定環境都好好。所以今次就揀左佢啦成間鋪頭都係以中式設計,典雅又大方,座位都好舒服仲可以望到海景添👍🌟馳名烤鴨(半隻)($388)去到必點佢地嘅烤鴨😍睇相已經好吸引。現場睇住師傅片🤭真係幾有視覺享受架。烤鴨會分左3個部分上:鴨皮、鴨胸同鴨脾,店員介紹返幾款食法比我地,有真係幾新穎又好味架,例如:鴨皮可以沾莓果醬同爆炸糖食,酸酸甜甜咁,開胃又解膩,佢都有配傳統組合:青瓜京蔥同烤鴨醬,啱啱長輩🤭🌟宮保大蝦球($178)依個菜真係要上試下,佢嘅蝦球好彈牙之餘仲要好大隻,而且醬汁都好好味,屋企人都讚不絕口🌟蒜蓉粉絲蒸娃娃菜($138)依個看似普通嘅餸一上碟就變左打卡主角😍廚師好有心機咁𠝹到娃娃菜變左一朵花🥰睇到都覺得好靚🤭🌟磚爐叉燒($228)佢嘅叉燒肉質都幾唔錯,唔會鞋之餘咬開仲有肉汁,如果叉燒肥肉部分再多少少就perfect la🥰🍴羲和雅苑 (尖沙咀)📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE203號舖
🌟馳名烤鴨(半隻)($388)
🌟宮保大蝦球($178)
🌟蒜蓉粉絲蒸娃娃菜($138)
🌟磚爐叉燒($228)
🍴羲和雅苑 (尖沙咀)
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE203號舖