2013-09-27 1080 views
一早醒咗訓唔返決定去經過好幾次嘅聚點坊飲茶. 可能真係未到 Lunch Hour 唔使等位 (對我來講極緊要) 就坐低咗,感覺幾光掹同乾淨. 店内可以坐35-40人, 最大6人檯.我地兩個比較細食點左5個點心試下,價錢我覺得ok.雪山叉燒包, 唔算好好攞出來嘅時候都幾熱下輕輕攤涷啲個皮會脆啲. 我覺得偏甜同埋叉燒偏小.黑糖馬拉糕, 極普通. 有黑糖味但係唔夠濕.春風得意腸(腸粉包春巻), 好食!! 會建議豉油另上因爲耐咗會浸軟啲炸得好香脆嘅春巻. 唔食蔥嘅朋友記住叫走青呀.蕃茄腐竹巻, 比個X佢. 個人唔係好鐘意呢個配搭, 加食到少少油益味但係唔嚴重.鮮蝦菜苗餃, 好食~ 絕對改啱名, 菜嫩蝦鮮. 啲皮再煙韌啲就開心死啦.總結: 經開冇人排隊可以試下, 啲嘢食普遍來講都唔錯有機會會再試下其它嘢.
我地兩個比較細食點左5個點心試下,價錢我覺得ok.
黑糖馬拉糕, 極普通. 有黑糖味但係唔夠濕.
春風得意腸
鮮蝦菜苗餃