2020-07-02 2439 views
難得休息幾日番娘家🏠 梗係要去支持下舊墟黃店啦💛 其實已經食過「卷之卷」幾次外賣,但今次終於的起心肝寫番篇食評😋😋😋 之前冇留意原來門口有幾張枱設堂食👍🏻 但最好當然係外賣番屋企慢慢影相慢慢嘆啦☺️一個人食咗八件壽司+一個手卷😍 八件壽司由上而下,左至右排好🤤 包括1)三文腩 2)象拔蚌 3)蝦子珍寶赤海蝦 4)鮮帶子 5)海膽 6)花之卷 7)火炙左口魚邊 8)厚切鰻魚全部都好新鮮🤤🤤🤤 三文魚腩肥美🤤 象拔蚌新鮮唔會好似香口膠咁咬唔爛🤤 花之卷又好足料☺️ 厚鰻魚雖然唔係爽口鰻魚,但$10有咁大舊真係好抵😍 鮮帶子比起其他地方算係大塊,又鮮又甜☺️ 但反而今次海膽唔夠之前鮮甜,附上之前海膽俾大家睇睇☺️火炙三文魚手卷🌯呢個手卷只係$16但係超聚手,幫襯咗佢三次都仲係覺得好好味好抵食😋 訓醒整番個做brunch剛剛好飽肚🥰 火炙三文魚熱辣辣,份量又足,食落唔會覺得飯多過餡🤤 三文魚肉燒完又入口即溶🥰 沙律醬係咸沙律醬,配埋飯食剛剛好🤤🤤🤤珍寶赤海蝦刺身🦐雖然蝦頭冇乜膏,但係入口都鮮甜爽口☺️ 啖啖都係肉,好滿足!😋

火炙三文魚手卷🌯
火炙三文魚手卷

珍寶赤海蝦刺身🦐

2020-07-02
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$150 (Lunch)
火炙三文魚手卷